Label aanvragen Offerte aanvragen Stuur een bericht
Energielabel detail voor nieuwbouw

Vanaf 1 januari 2021 bestaat er een nieuw energielabel voor woningen en utiliteitsgebouwen die een verblijfsfunctie hebben: het energielabel met detailopname. Dit label heb je nodig bij de oplevering van een nieuwbouwwoning, een grote verbouwing of renovatie naar nieuwbouwniveau ná 1 januari 2021. Daarnaast is een energielabel met detailopname wettelijk verplicht bij het aanvragen van een omgevingsvergunning. De gecertificeerde energielabel adviseurs van uwenergielabel.nl zijn gekwalificeerd om een energielabel volgens de detailmethodiek te bepalen. Vraag deze nu eenvoudig en snel aan, dan heb je het label binnen enkele dagen in handen!

 

De experts van uwenergielabel.nl hebben een achtergrond in vastgoed en projectontwikkeling en weten daarom precies waar aannemers en projectontwikkelaars tegen aanlopen en welke keuzes zij maken. Wij spreken dezelfde taal en zijn gespecialiseerd in verduurzaming in de bouwsector, met bijzondere expertise in zowel het opnemen als uitwerken van energielabels.

Een energielabel met detailopname is verplicht voor alle gebouwde panden na 1 januari 2021. Een detailopname geeft een beter beeld van de energiezuinigheid van de woning of het utiliteitsgebouw met verblijfsruimte (bijvoorbeeld kantoor, kantine, showroom of klaslokaal). De nieuwbouw of vernieuwde woning wordt uitgebreider geïnspecteerd. De beoordeling van de woning is grondiger en de detailberekening is uitgebreider. Hierdoor komt onze erkende energielabel adviseur tot een beter energielabel.

 

uwenergielabel.nl helpt zowel particulieren met een grote verbouwing of renovatie als aannemers en projectontwikkelaars met nieuwbouwprojecten aan een passend energielabel. Wij verlenen maatwerk, aangezien het energieverbruik en de genomen maatregelen per woning kunnen verschillen.


Vraag nu jouw offerte aan!

Energielabel nieuwbouw: nauwkeurige opname ter plaatse

 

De woningopname voor een energielabel met detailopname stemt overeen met die van een energielabel basis, maar deze wordt tot in detail uitgevoerd. Het hele bouwdossier wordt doorgenomen. Dit omvat een grondige beoordeling van verschillende documenten en materialen, zoals de bestaande BENG berekening, de vergunning, de bouwtekeningen, de installatiepapieren (inclusief productgegevens) en foto’s die als bewijslast zijn verzameld tijdens het nieuwbouwproces. Na het doornemen van alle gegevens, worden op locatie nauwkeurige metingen verricht. Aan de hand van diverse formules, worden berekeningen gemaakt van de isolatiewaarde van de beglazing (inclusief kozijnen), deuren, gevels, daken en vloeren. Daarnaast berekenen onze energielabel adviseurs ook de warmteverliezen over de aansluitingen van bijvoorbeeld gevels op vloeren en daken. Bij de detailopname worden naast de lineaire koudebruggen en thermische eigenschappen ook kruipruimteventilatie, vloerverwarming, zonwering en zomernachtventilatie meegewogen.

Niet-forfaitair berekenen voor betere energieprestaties

 

Heb je diverse energiebesparende maatregelen uitgevoerd en de bijbehorende documenten, foto’s en/of tekeningen als bewijslast bewaard? Dan is het gunstig om een detailopname van de woning te laten uitvoeren door uwenergielabel.nl. Bij een basislabel worden deze waardes forfaitair, oftewel op basis van standaard meetgetallen ingevuld. Het berekenen op basis van de feitelijke situatie, in plaats van forfaitair, bij het energielabel met detailopname, leidt meestal tot een betere energieprestatie.

 

uwenergielabel.nl biedt voor vaste zakelijke relaties een klantenportaal aan, zodat alle energielabels, metingen en berekeningen altijd direct inzichtelijk zijn. Je kunt de status van opnames bekijken, nieuwe BENG berekeningen of labels downloaden en via het portaal nieuwe opdrachten voor opnames geven, waarbij wij vaste prijzen per type woning aanbieden.


Vraag nu jouw offerte aan!
Waarom je voor ons kiest

Onze sterke punten

Familiebedrijf
Flexibel in planning
Heldere comunicatie
Klantenportal voor zakelijke klanten
Snelle levering
Externe kwaliteitscontrole

Vraag jouw offerte aan
FAQ
Wat is een energielabel detail?

Een energielabel detail is een certificaat dat de energieprestaties van een gebouw aangeeft. Het geeft informatie over hoe energiezuinig een gebouw is op een schaal van A++++ (zeer energiezuinig) tot en met G (zeer energie-onzuinig). Een energielabel detail is een uitgebreider energielabel dan het energielabel basis. Bij het energielabel detail worden er uitgebreidere verplichte formules gebruikt om het energielabel nog nauwkeuriger uit te kunnen rekenen. Dit energielabel is verplicht bij woningen die gebouwd zijn na 1-1-2021.

Waarom heb ik een energielabel nodig?

In Nederland is het verplicht om een energielabel te hebben bij verkoop of verhuur van een woning. Het label geeft potentiële kopers of huurders inzicht in de energie-efficiëntie van de woning en stimuleert energiebesparing.

Hoe kan ik een energielabel aanvragen?

Afhankelijk van de vooraf beschikbare informatie kunnen wij een goede inschatting maken van de werkzaamheden om het energielabel te maken. De grootte en type van het gebouw zijn ook van invloed op de prijs van het energielabel detail. Wij brengen daarom altijd een offerte uit voordat wij aan de berekening gaan beginnen.

Hoelang is een energielabel geldig?

Een energielabel is in Nederland 10 jaar geldig. Na 10 jaar moet het label vernieuwd worden. Het is echter altijd mogelijk om vrijwillig een nieuw energielabel aan te vragen als er energiebesparende maatregelen zijn genomen die de energieprestaties van het gebouw hebben verbeterd.

Wat gebeurt er als ik geen energielabel heb bij verkoop of verhuur?

Het niet hebben van een energielabel bij verkoop of verhuur van een woning of bedrijfspand kan leiden tot boetes. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) houdt toezicht op de naleving van de energielabelplicht.

Kan ik mijn energielabel verbeteren?

Ja, er zijn verschillende manieren om de energieprestaties van een gebouw te verbeteren. Het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, het gebruik van energiezuinige apparatuur en het opwekken van duurzame energie, kan de energie-efficiëntie van een gebouw verhogen. Ons advies is om voordat u energiebesparende maatregelen uitvoert, eerst contact met ons op te nemen om u informatie te verstrekken welke maatregelen u het beste en op welke manier kan uitvoeren.